5 džiovinti vaisiai, kuriuos itin naudinga valgyti žiemos metu

Gerai nuotaikai, gražiai odai ir puikiam virškinimui.

5 džiovinti vaisiai, kuriuos itin naudinga valgyti žiemos metu

Džiovinti abrikosai

Dėl mineralų gausos džiovinti abrikosai šaltuoju metų laiku puikiai keičia vitaminus ir papildus. Šiuose džiovintuose vaisiuose – didžiulė geležies, kalio, kalcio, fosforo dozė (kur kas didesnė nei šviežiuose), o taip pat yra vitaminų A ir B5.

 

Figos

Tai absoliutus ląstelienos lyderis, o būtent ji užtikrina sklandų virškinimo sistemos darbą: pagardinkite patiekalus džiovintomis figomis ir pamiršite pilvo pūtimą bei kitus panašų diskomfortą sukeliančius reiškinius. Be to, džiovintos figos yra galingas antioksidantas, kuris atsakingas už odos būklę. Šiuose džiovintuose vaisiuose yra daug baltymų, kalcio, magnio, cinko ir svarbių vitaminų.

 

Džiovintos slyvos

Dėl ląstelienos šis visiems žinomas džiovintas vaisius itin naudingas virškinimo trakto darbui. Džiovintose slyvose itin daug kalio, boro ir geležies, juose yra vitaminų A ir K, o taip pat B grupės (B2, B3 ir B6) vitaminų. Juodosios slyvos itin turtingos antioksidantais, be to, gerina metabolizmą ir slopina alkio jausmą.

 

Džiovinti obuoliai

Būtent tokie, kokius vaikystėje džiovindavo močiutė, ir kokių šiandien galima rasti turguje. Džiovintų obuolių sauja garantuos 20 proc. dienos ląstelienos kiekio, o taip pat – vitaminų (tarp kurių – ir vitaminas C) užtaisą, organizmui reikalingų rūgščių, eterinio aliejaus ir pektino.

 

Imbieras

Džiovintas imbieras bus nepamainomas siekiant išvengti infekcinių ligų ir peršalimo. Kramtykite jį vietoj deserto, dėkite į avinžirnių ir pupelių salotas, kad gautumėte kasdienę dozę kalio, kalcio, magnio, fosforo ir vitaminų A, C ir B grupės vitaminų.

 

Šaltinis: moteris.lt